top of page

Het programma van het thrillerfestival 'The Night at the library', in ZB (Zeeuwse bibliotheek) in Middelburg op donderdagavond 23 mei is bekend! Spanning, verrassende plotwendingen en onvoorspelbare verhalen van Zeeuwse bodem. Kom naar de Night at the Library in ZB Middelburg. Met optredens van Broeder Dieleman, het Middelburgs Theater, Improvisatie theatergezelschap Matig Genoten, de tentoonstelling ‘Cold cases van Littleburg’ door Anne breel en thrillerschrijvers van eigen Zeeuwse bodem: J.B. Kuipers, Ellen de Vriend, Kees Folmer en Terrence Lauerhohn.
Lees hier alles over het complete, spannende, programma en het blokkenschema: https://www.dezb.nl/activiteiten/night-at-the-library.html

Schrijf in je agenda: 16 maart (Den Enghel - Grote Markt te Bergen op Zoom ) Boekenmarkt en weer een kans om gesigneerde exemplaren van mijn boeken, en van 24 andere collega's, in je bezit te krijgen!

Nu kan iedereen ook
naar mijn erg grimmige
dystopische (aktie)thriller
Het Laatste Arrondissement
luisteren! :-)
Ellessy-uitgeverij
(Luisterboek)

SIGNEERSESSIE 14 en 15 april 2023
14 en 15 april mochten mijn Hamley collega Ina De Man en ik signeren in Mechelen en Mortsel.

Voor mij ving 14 april in Mechelen al niet goed aan, met een uur gedwongen pauze in een file op de ring van Antwerpen. Ik kwam daardoor te laat aan in Mechelen, waar mijn routeplanner nog niet up to date bleek en het centrum van deze stad half open lag vanwege werkzaamheden. Eindelijk vond ik een parking waarvan ik hoopte dat hij in de buurt lag van de Standaard Boekhandel waar ik werd verwacht. Ik parkeerde mijn auto in het pikkedonker, want de elektriciteit was ook nog eens in het halve centrum uitgevallen.

Na zeker twintig minuten heel traag lopen (natuurlijk, met mijn geluk van die dag) kwam ik compleet buiten adem en een dik half uur te laat aan in de winkel. Aangezien ik aan een longaandoening lijd is dat wandelingetje voor mij namelijk bijna hetzelfde als de marathon van Rotterdam.

Nadat ik mijzelf in de winkel had geïnstalleerd werd het wachten op de eerste liefhebbers. Alexander Olbrechts (ook collega) was de allereerste. Katrien Schelfhout was de tweede. Na een derde liefhebber stokte het signeren. Anderhalf uur later was deze sessie weer voorbij. Maar dankzij de gastvrijheid van de medewerkers, de aanwezigheid van Alexander en Katrien, en het fijne gezelschap van Ina was het, ondanks de tegenslag onderweg, toch een leuke dag. Een van de medewerksters (die nu ook wist van mijn longaandoening) was gelukkig zo lief mij met mijn spullen in haar handen naar de parking te begeleiden.

De terugweg naar Rilland verliep chaotisch, vanwege de haastcoureurs op de ring die meenden het alleenrecht op de snelweg te hebben, en onverwacht – zonder richting aan te geven – constant van links naar rechts slalomden, ook vaak rechts inhaalden, en medeweggebruikers graag wegdrukten.

Ik kwam zeg maar gebroken thuis.

Met een tikje vrees in mijn hart begaf ik mij de dag erna naar Mortsel. Maar mijn geluk deed het die dag gelukkig wél heel goed. Geen file en een parking op twee minuten lopen van de standaard Boekhandel in Mortsel. Daar signeerde Ina ook, en Bart Vanhee, een collega van Godijn publishing.

Al gauw werkte mijn geluk nog beter mee (vond zeker dat het wat goed had te maken) en stroomden de liefhebbers voor Kluizenaar binnen. Mijn onderhand welbekende bling bling pen (zie foto) kreeg het aardig druk. Dertien gesigneerde exemplaren en twee uur later kreeg ik nog een leuk presentje van de uitbaatster mee naar huis.

Ik mocht deze dag toevoegen aan de zeer geslaagde signeersessies in maart tijdens de Boekenweek.

En de terugweg verliep ook nog eens vlot, zonder wegpiraten.

Nu volgt er nog één signeersessie, ook samen met Ina de Man, in St.Niklaas, op 22 april. Daarna doe ik het even een tijdje kalm aan, maar ik zoek al wel weer naar nieuwe boekhandels die het leuk vinden mij voor een signeersessie uit te nodigen...

Kluizenaar is een uitgave van Uitgeverij Hamley Books

#kluizenaarthriller #suspense #kluizenaar #thriller #psychologisch #spanning #bloedstollend #wonderlijk #spookdorp #dorp #bestseller #uitgeverijhamleybooks

#hamleybooks #boek #boekstagram #bookstagram #verwacht #misdaad #crime #instaboek #instabook #crime #misdaadroman #ijzingwekkend #aangrijpend #februari2023

 

 

 

 

 

echts, Nathalie Hufkens en 2 anderen

Bij Thrillerlezers! verscheen een mooi interview met mij. Dank je voor de rake vragen, Karin Knol.

Lees in onderstaande link wat ik haar antwoordde...

interview

SIGNEERSESSIE 18- MAART 2023

Ik sloot mijn boekenweek af in de mooie winkel De Boekenkist in Gorinchem. Ook daar werd ik heel gastvrij en met open armen ontvangen, deze keer door de medewerkers en de eigenaar Dieter... die Kluizenaar zelf ook had gelezen en mij met lovende woorden over het boek verwelkomde. Dat hij het boek zelf zo goed vindt kwam op sommige momenten ook goed van pas, bij nog twijfelende lezers, die na zijn positieve advies dan alsnog een boek met handtekening wilden kopen. ‘Heeft het verhaal een verrassend eind, Dieter?’ ... antwoord ... ‘Dat kan ik u verzekeren, mevrouw. En het is een spannend, goed geschreven boek.’
Het eerste uur verliep moeizaam, mede door het regenachtige weer. Maar toen brak de zon door, en durfden de lezers zich naar De Boekenkist te begeven. En daar ontving ik hen, met een praatje, een glimlach, en natuurlijk de exemplaren van Kluizenaar en het speciale belevingspakket met bladwijzer.

Mijn bling-bling-pen werd hard aan het werk gezet. Bovendien waren er voor mijn aankomst al een leuk aantal exemplaren van Kluizenaar met nieuwe eigenaars vertrokken naar hun nieuwe boekenkast. Wel zonder mijn handtekening, natuurlijk.

De nieuwe lezers van Kluizenaar waren bij aankoop stuk voor stuk allemaal erg blij met hun aangeschafte exemplaar en extraatjes. En jee, ik ben niet vies van een leuk gesprekje met nieuwe liefhebbers van mijn boeken. Dus daar nam ik ook uitgebreid de tijd voor.
De gemiddelde boekhandelhaar koopt tussen de 20 en 30 exemplaren van mijn Kluizenaar in als ik een afspraak voor een signeersessie heb gemaakt. De Boekenkist zat daar precies tussenin. Daar liggen er nu niet zo heel veel meer. Met de vingers van anderhalve hand kun je de achtergebleven exemplaren al tellen.

Ik mocht nog iets neerpennen in het gastenboek dat Dieter erop nahoudt. Ik hoop maar dat hij mijn opdracht na zijn pensioen, over een flink aantal jaren pas) met heel veel plezier zal teruglezen.
Ook van hem kreeg ik nog een zeer fijn en leesbaar, spannend cadeau als dank voor mijn optreden mee naar huis (zie foto). En ook de uitnodiging om nog eens terug te komen nam ik met heel veel plezier aan.
Met de succesvolle signeersessies in Kapelle en Goes meegeteld was mijn boekenweek een groot succes. Maak die van jullie net zo fijn als de mijne, en koop dat boek met de titel Kluizenaar!!!

Disclaimer: Duisternis gegarandeerd... de schrijver is niet aansprakelijk voor terugkerende nachtmerries...

VERSLAG SIGNEERSESSIES 11 MAART 2023
Ik vertrok zonder enige verwachting naar mijn allereerste signeersessie ever, om mijn nieuwe thriller Kluizenaar gesigneerd aan de man te brengen. Ik heb wel al op veel boekenmarkten gestaan, maar wat betreft signeren in een boekhandel was ik nog een beginneling. Vandaar dat ik niets durfde te verwachten.

Als eerste vertrok ik naar Boekhandel Lectori, waar ik heel gastvrij werd ontvangen door de uitbaatster Hendriek. Binnen een half uur waren de eerste drie gesigneerde exemplaren van Kluizenaar samen met hun nieuwe eigenaren vertrokken. Een van hen was Xanne Smid, een trouwe lezeres van mijn boeken, wat een heel leuk weerzien was.

Hoewel Lectori zich in een niet heel grote plaats bevindt, mag ik absoluut niet klagen over de toeloop. Ik kreeg als dank nog een exemplaar van November van Thomas Olde Heuvelt mee naar huis

Ik reed daarna linea recta door naar het aangrenzende Goes, om daar in Paard van Troje boekhandel en uitgeverij ook nog een aantal nieuwe lezers voor Kluizenaar te vinden.

Ook daar werd ik uitermate gastvrij ontvangen, ditmaal door Anthoni en zijn medewerkers.

Wat schetst mijn verbazing... was ik al erg blij met de toeloop in Kapelle... In Goes vlogen de gesigneerde Kluizenaars werkelijk als warme broodjes over de toonbank (na eerst door mijn handen en speciale bling bling-pen te zijn beroerd).

Ik heb de smaak van de signeersessies nu helemaal te pakken, dankzij beide eerste ervaringen

Om 16.00 uur vertrok ik uiterst voldaan naar huis, met nog eens een stripverhaal over de geschiedenis van Goes en 'De Beesten', debuutroman van Gijs Wilbrink (als dankcadeau) in mijn handen.

Ik heb foto's genomen, en anderen hebben foto's van mij genomen. Maar het signeren nam mij zo in beslag dat ik er niet heel veel heb gemaakt. Ik hoop dat ze toch een beeld geven van hoe mijn boeken er in beide boekhandels bij lagen

Ik ben ook uitgenodigd om in de toekomst weer bij beide boekhandels te komen signeren. Een uitnodiging die ik natuurlijk heel graag aannam.

05-03-2023
Heruitgaves van Blauwe Bonen en Nirwana
De samenwerking met de uitgever van Blauwe Bonen, Nirwana, Zielenmenners en De Kluwen is wat betreft Blauwe Bonen en Nirwana per direct beëindigd, omdat alle vier de titels niet langer via het CB worden gedistribueerd, en eigenlijk alleen nog als E-book uitgegeven zouden worden.
Maar
 Blauwe Bonen en Nirwana worden heruitgegeven, op papier, digitaal, en als luisterboek, en opnieuw verspreid via het CB! In Ellessy uitgeverij heb ik een goed nieuw thuis voor deze boeken gevonden. Beide zullen met een nieuwe titel worden heruitgegeven. Blauwe Bonen heet binnenkort 'Rapsodie in zwart' en Nirwana krijgt de titel 'Het laatste arrondissement'.

Meer nieuws over deze publicaties volgt... 

 

Kluizenaar NU TE KOOP
(een uitgave van Hamley Books)

Hoe sterk is het geweten?

Twee mensen in een verder verlaten dorp. Hij kiest voor de eenzaamheid zodat hij zijn obscure liefhebberij ongestoord kan uitoefenen. Zij hoort stemmen die haar ophitsen.

Allebei verafschuwen ze geweld. Allebei zijn ze echter bereid grenzen te overschrijden om zichzelf te kunnen zijn en te blijven. Hun paden kruisen elkaar op het tijdstip dat zijn eenzame bestaan wordt bedreigd.

Een dodelijke jacht op elkaar is het gevolg.

Degenen die tijdens de signeersessies een gesigneerd exemplaar van Kluizenaar aanschaffen krijgen een belevingspakket (inhoud: een bladwijzer met sleutelhanger, een tweede sleutelhanger, twee doodskopjes in kraalvorm, een praktisch inzetbaar geurkaarsje erbij... en nog een rode verrassing!)

01-01-2023
Het begin van 2023 luidt een grote (definitieve?) omslag voor mij in. In februari verschijnt Kluizenaar – een verhaal waar ik zelf best heel trots op ben – en ik hoop daarmee een nieuwe weg in te slaan. Het Thrillergenre heeft altijd al mijn belangstelling gehad, maar – afgezien van Blauwe Bonen – heb ik mijn verhalen altijd nogal fel ingekleurd met sciencefiction en bovennatuurlijke elementen. Kluizenaar is echter een heel pure, psychologische thriller, die zich afspeelt in de werkelijke wereld van nu. In Zeeuws Vlaanderen, in een denkbeeldig spookdorp dat een steenworp afstand verwijderd is van de plek waar ik woon, om precies te zijn. (Het gehucht Doel, in België heeft model gestaan voor het dorp in Kluizenaar.)

BESTELFORMULIER
GESIGNEERDE EXEMPLAREN

Bedankt voor de inzending!

“Every secret of a writer’s soul, every experience of his life, every quality of his mind, is written large in his works.”

Virginia Woolf

bottom of page