top of page

AFTELLEN NAAR ... (Kluizenaar is intussen verzonden naar het Centraal Boekhuis)

*In de serie Weetjes en feitjes over mijn psychologische thriller Kluizenaar, die 22 februari 2023 bij Hamley Books verschijnt:

DOEL (Belgisch spookdorp)

Het Belgische dorp Doel stond model voor het dorp Straatendamme in Kluizenaar. Dat werkelijke, originele gehucht en het verzonnen Straatendamme liggen allebei op een flinke steenworp afstand van waar ik woon (aan de “overkant”, zoals men het in deze regio noemt, van de Westerschelde), en ik kan de koeltorens van de kerncentrale Doel met het blote oog zien. Het spookdorp fascineerde mij en inspireerde me op een gegeven moment om het verhaal van Kluizenaar te verzinnen en op te schrijven.

Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de Antwerpse haven zou uitbreiden en dat Doel daarvoor moest wijken. De bewoners van het dorp werden gedwongen te verhuizen en het liep snel leeg, tot er nog slechts zo’n dikke honderd koppige mensen overbleven. Nu gaat dat uitbreidingsplan niet meer door en begint het dorp langzaam weer meer inwoners te krijgen.

In ‘mijn‘ Straatendamme verliep de geschiedenis echter iets anders.

PS.: delen stel ik heel erg op prijs

#kluizenaarthriller #suspense #kluizenaar #thriller #psychologisch #spanning #bloedstollend #wonderlijk #spookdorp #dorp #bestseller #uitgeverijhamleybooks

#hamleybooks #boek #boekstagram #bookstagram #verwacht #misdaad #crime #instaboek #instabook #crime #misdaadroman #ijzingwekkend #aangrijpend #februari2023

www.lauerhohn.nl

AFTELLEN NAAR ...

Weetjes en feitjes over mijn psychologische thriller Kluizenaar, die 22 februari 2023 bij Hamley Books verschijnt.

Episode 1.

De allereerste versie van Kluizenaar schreef ik al in 2016. Het verhaal kreeg toen nog de titel ‘Zondering’ mee. Zonderling zonder l, om ook een associatie met afzondering mee te geven.

Na deze eerste versie volgden nog vier andere versies, waarvan ik de laatste in 2020 schreef. Toen hanteerde ik al wel Kluizenaar als titel. Het leek me verstandig om de titel te wijzigen, omdat mensen bij de voorgaande titel zouden kunnen denken dat ik een taalvaut had gemaakt en de l gewoonweg was vergeten. Maar Kluizenaar - zie flaptekst - is toch een aantrekkelijke titel, vinden jullie niet?

 

#kluizenaarthriller #suspense #kluizenaar #thriller #psychologisch #spanning #bloedstollend #wonderlijk #dorp #hamleybooks #boek #boekstagram #bookstagram #lezen #book #terrencelauerhohn #terrence #lauerhohn #auteur #nieuw #verwacht #ForYourPage, #viral #memes #misdaad #crime

bottom of page